Wie zijn wij en wat betekent Doevepeet?

Wie zijn wij en wat betekent Doevepeet nu eigenlijk?

Laat ik bij het begin beginnen.

Wie zijn wij?
Wij zijn Team Doevepeet/Duivenmarktplaats en bestaan uit Peter (Doevepeet), Samantha en Erik.

Peter is in de duivenwereld bekend als het brein achter Duivenmarktplaats.nl. Sinds 2005 één van de grotere duivensites in Nederland. Een website die Peter zelf heeft bedacht, ontworpen en vanaf het begin, met de hand bijhoudt. Elk mailtje wordt gelezen en beantwoord en (vrijwel) elke advertentie wordt geplaatst.
Daarnaast is Peter ook nog man van Ria en vader van 5 (inmiddels volwassen) kinderen, 13 x Opa en 3 Overgrootopa. En natuurlijk duivenmelker. Hoe kan t ook anders ; ).
Peter speelt in Roermond in Afdeling 4 Limburg onder de naam P.L. Bruls.

Samantha is de rechterhand van Peter en zijn jongste dochter. Vrijwel sinds de start van Duivenmarktplaats helpt Samantha waar nodig. Met de jaarlijkse veiling is Samantha altijd de persoon om bij aan te kloppen en als Peter, om welke reden dan ook, zelf niet achter de knoppen kan zitten, neemt Samantha die knoppen over zodat Duivenmarktplaats altijd bereikbaar blijft voor de vele dagelijkse bezoekers.
Samantha is naast dochter en rechterhand van Peter, ook vrouw van Erik en (lief)moeder van 5 meiden. En uiteraard óók duivenmelkster.
Samen met haar man speelt ze in combinatie in Venray in Afdeling 3 Oost-Brabant onder de naam Combinatie Bruls-de Laat.

Erik vult sinds 2016 het team aan en neemt met name deel Doevepeet onder zijn hoede.
In 2016 werd duidelijk dat het handmatig onderhouden van de vele veilingen veel te arbeidsintensief werd voor Peter en doordat Erik bekend was met PHP werd besloten om dit stuk onder te brengen op een los stuk van Duivenmarktplaats.nl en zo werd Doevepeet.nl een echt feit.
Daarnaast springt Erik, samen met Samantha, natuurlijk ook bij indien nodig. Daarvoor zijn we een team.
Uitleg over vrouw en kinderen is niet nodig neem ik aan ;) .

Wat betekent Doevepeet nu eigenlijk?

Als je het stuk hierboven hebt gelezen, heb je gelezen dat Peter uit Limburg komt. Misschien gaat er dan al een belletje rinkelen over het woord/de naam “Doevepeet”.

Doevepeet is eigenlijk opgebouwd uit een woord en een naam. Het woord ‘Doeven’ en de naam ‘Peet’.
‘Doeven’ (spreek de oe uit als in koeren met een lange oe) is het Limburgse woord voor duiven.
‘Peet’ is niet zo lastig. Peter afgekort is Peet. Voegen we die 2 samen hebben we Doevepeet.

In de jaren ’90 ging de zoon van Peter, die ook Peter heet, op vakantie naar Spanje. Hij bracht een souvenir mee voor Peter. Een pet met daarop de naam “Doevepeet” geborduurd. Zo is deze geboren en nooit meer vertrokken.

Nou, dit zijn wij.
Team Doevepeet/Duivenmarktplaats


De Postduiven Koerier